Totaalikieltäytyjiä häkissä -mielenosoitus

Kes, 24 Lok 2018 13:00 - 17:00 +0300
Tule osoittamaan tukea suomalaisille mielipidevangeille!

Eduskunnassa on käsiteltävänä lakiesitys, joka toteutuessaan johtaisi Jehovan todistajat asevelvollisuudesta vapauttavan lain kumoamiseen. Näin Suomi pyrkii ratkaisemaan Jehovan todistajien erityiskohtelun muodostaman ihmisoikeusongelman heikentämällä ihmisoikeuksia: toteutuessaan se johtaisi erittäin todennäköisesti totaalikieltäytyjien määrän lisääntymiseen.

Todellinen ongelma ei ole ollut Jehovan todistajien erityiskohtelu, vaan se että Suomi ainoana Euroopan Unionin jäsenmaana edelleen tuomitsee säännöllisesti aseistakieltäytyjiä pitkiin ehdottomiin vapausrangaistuksiin.


YK:n ihmisikeuskomitea on useaan otteeseen vaatinut Suomea korjaamaan tilanteen laajentamalla vapautuslakia koskemaan myös muita vakaumuksia Jehovan todistajien lisäksi. Ihmisoikeuskomitealla on Suomessa laintasoisena voimassa olevan YK:n ihmisoikeussopimuksen tulkintavalta. Nyt Suomi on toimimassa täysin päinvastoin.


Aseistakieltäytyjäliitto järjestää YK-päivänä keskiviikkona 24.10. performanssihenkisen "Totaalikieltäytyjiä häkissä" tapahtuman, jossa vaaditaan Suomea ratkaisemaan ongelma ihmisoikeuksia kunnioittavalla tavalla. Tapahtuma alkaa Eduskuntatalon edessä klo 13-14.15 ja jatkuu Narinkkatorilla klo 15-17.