Varjokirjamessut

Lau, 27 Lok 2018 11:00 - Sun, 28 Lok 2018 19:00 +0200 +0300

Helsingin omaehtoinen kirjallisuustapahtuma Varjokirjamessut on pian täällä taas, tällä kertaa yhdeksättä kertaa. Kaksipäiväiset kirjamessut järjestetään Pasilassa Rauhanasemalla (Veturitori 3) lauantaina ja sunnuntaina 27.–28.10.2018, klo 11–19. Mukana tapahtumaa järjestämässä ovat Aseistakieltäytyjäliitto sekä Mustan kanin kolo.

Tuttuun tapaan Rauhanaseman täyttävät monenmoiset pienkustantamot ja itsenäiset tekijät, kuten ravistelevia pamfletteja, kirjoja ja muita teoksia levittävät distrot. Esiin nousevia aiheita ovat muun muassa anarkismi, antimilitarismi, eläinten oikeudet, antifasismi, ympäristö, tee se itse -kulttuuri, queer sekä feminismi.

Varjokirjamessut tarjoaa vaihtoehdon kaupallistuneille ja kalliille Helsingin kirjamessuille, jossa eniten tilaa saavat suuret kustantamot ja valtavirralle mieleinen kirjallisuus. Varjokirjamessujen ohjelma koostuu uusista kiinnostavista teoksista, mutta nostaa esiin myös teemoja ja toimintaa, joita valtavirran tapahtumissa ei välttämättä käsitellä.

Tänä vuonna ilmestyneistä teoksista Varjokirjamessuilla tekijöineen mukana ovat muun muassa Railakas rahakirja – Näin hoidat taloutesi viisaasti, Eläintehtaat, Hennalan naismurhat 1918, Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi, Sukupuolena ihminen, Musta-Maija ja Kirppu-Kaisa – Seksityöläiset 1800-luvun alun Suomessa, Sisaret 1918 sekä monia muita.

Kirjaesittelyjen lisäksi Varjokirjamessuilla kuullaan runoja ja musiikkia sekä käsitellään Suomessa sekä muualla käynnissä olevia kamppailuja ja projekteja.

Koko ohjelma ja aikataulu julkaistaan viikolla 42.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa! Kannattaa kuitenkin varata käteistä mukaan mahdollisia kirjaostoksia ja ruokailuja varten.